Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järna Sportklubb
Ishockey

JSK satsar på våra tjejer!
2023-09-18 07:23

Efter att nya ishallen har tagits i bruk har vi möjlighet att erbjuda längre träningstider och flera dagar i veckan har vi också en fördel med att träna på helplan. Redan nu ser vi ledare att skridskoåkningen och tempot har förbättrats och som följd av större rörelseytor även konditionen och rörelseglädjen. Riktigt roliga resultat!

 

På fredagar har vi också börjat träna tillsammans med Gnesta IK:s tjejer i samma ålder. Vilket vi ledare tycker är både spännande och utvecklande. Målet med gemensam träningsgrupp är ett U-16 lag, som redan den här säsongen kommer spela matcher på helplan. Med en enad trupp kommer vi möta lag från Stockholmsområdet, Södermanland och även Gotland.

 

Vi har redan haft två fartfyllda träningar och ser med glädje fram mot många fler.

 

Kom och heja fram vårt nya U-16 lag i Gnesta ishall den 4/10, då möter vi Södertälje SK!

 

Vi ses på IP!

❤️🏒

Paddling i Marvikarna - En lyckoträff!
2023-08-20 21:15
Marvikarna Augusti 2023

Lite nervösa men peppade tjejer möttes upp vid kanotkungen i Åkers styckebruk, de flesta utan att tidigare satt sin fot i en kanot och andra som aldrig sovit i tält. Vilket äventyr och vilken utmaning vi hade framför oss. Glatt paddlade alla iväg med lite knackig teknik och i olika tempo. Vi höll ihop som en grupp och tillsammans hjälptes vi åt för att kanoterna skulle få en rakare kurs. Tjejerna tipsade varandra och samarbetade med stöttning och pepp från oss ledare. Det skrattades väldigt mycket åt felsvängar och när kanoten körde fast i vassen. Efter ca 4 timmars paddling och ett mysigt lunchstopp kom vi ganska trötta fram till platsen där vårat militärtält redan stod uppsatt. Men det dröjde inte länge förrän tjejerna återigen ville ner i kanoterna för att öva kamraträddning eller hur man tömmer kanoter som vält i vattnet. Flera testade också på att paddla kajak. Badandet avslutades med vattenkrig och ännu mer skratt och tjut! Ja, jag tror vi hördes över hela sjön. 

 

Fantastiska Jenny, kom med både packning, middagsmat, kvällsmål och frukost Hon var oumbärlig för att vi skulle få en så härlig upplevelse som vi fick. Stort tack för service! 

 

Varma och mätta framför brasan tog det inte lång stund innan tjejerna kände att det skulle vara skönt att krypa ner i en gosig sovsäck och en kort stund senare sov de flesta gott. Vi vaknade morgonen efter till spegelblankt vatten och medvind. Lite tröttare och stelare i kropparna, återvände vi till kanotkungen. På resan tillbaka hade vi fått ett mycket högre tempo, rakare kurs och bättre teknik. Det känns som att flera av oss har växt några centimeter i självförtroende och på köpet blivit en livserfarenhet rikare. Som grupp är vi nu mer sammansvetsade, vi har lärt känna varandra bättre och i och med det, också blivit mer accepterande i allas olikheter och egenheter.

 

Vi ledare är otroligt imponerade över allas prestation, stolta att de antog och vågade utmanas i detta äventyr och ledarhjärtat blir varmt över att se samarbetsförmågan de har både i kanoterna mellan båtarna, men också vid lyft mellan olika sjöar. Det är en fin grupp ungdomar och vi tackar det varmaste för att vi fick uppleva det här tillsammans med dom! 

 

Helgens resa tog inte slut där… efter att ha paddlat i två hela dagar, träffades vi igen i ishallen och brände av ett fartfyllt ispass med både lekfulla inslag och match på helplan! Ett pass som spelarna själva hade planerat. Återigen blev vi ledare positivt överraskade över tjejerna som körde på riktigt fint! Fortsätter vi så här, har vi en toppensäsong framför oss! 

 

Heja JSK Tjej-hockey! 

Tillsammans är vi grymma och gör varandra bättre! 

Kiosken
2023-08-16 16:10

Hej allihopa, härligt att få komma in i ishallen igen!

 

Vi har blivit tilldelade kiosken under V 35.

Det är vår första vecka jag har ännu inte fått de resterande kiosk passen för resten av året men hoppas det kommer ligga på ca 4 pass var i år igen, två på hösten 2 på våren.

 

Enskilda kallelser kommer ut under morgondagen.

 

Kiosken skall vara bemannad på utsatt tid, kan man inte stå sitt pass är det upp till en själv att byta med någon annan i laget/lagen B eller C.

 

Vid match ska kiosken vara öppen till andra periodpausen.

 

För er som är nya passa på att komma förbi kiosken å spana på hur det fungerar.

 

Nytt för i år, nu kan kassan "Prata" med kortläsaren så man behöver inte slå in summan på kortläsaren längre utan allt ska gå automatiskt.

 

Lite mer allmänt om kiosken och hur det ska skötas tar vi på kommande föräldramöte.

 

Har ni några frågor eller synpunkter så tveka inte att kontakta mig.

MVH/ Jenny Jacobsson Kioskansvarig

Jenny87.klar@gmail.com 0702270285  

Trevlig sommar!
2023-07-10 17:33

Nu är JSK:s Summer Camp slut för detta året och vi säger hej då till varandra med ett leende på läpparna och en go känsla i magen. Flera intensiva pass och en försmak på vad hösten kommer att erbjuda. Många trötta ben efter flera fyspass och ispass. Några har upplevt mjölksyra för första gången i sitt liv, med största sannolikhet inte sista. Andra har fått uppleva hur det är att fortsätta att träna hårt flera dagar i sträck med träningsvärk. Vi ledare bara ler! 

 

Vilken vecka vi har haft, med både teambuilding,  5-kamp, korvgrillning, is på helplan, föräldramatch och gästtränande Pusle Dyring Andersen som inspirerade både på och utanför isen. 

 

Efter en kort utvärdering tyckte tjejerna att de hade haft roligt tillsammans och vi ledare kan inte annat än att hålla med! 

 

Nu laddar vi upp och laddar om till säsongstarten v.33 samma helg kör vi en kick-off med kanotpaddling och övernattning i militärtält! Håll koll på kallelser, packlista och information här på SportAdmin

 

Trevlig sommar! ❤️🏒

 

Bra start på Summer Camp 2023
2023-07-05 19:30

Äntligen får vi gå på is igen efter ett uppehåll på 9 veckor och det märks att tjejerna är laddade! Idag hade vi finbesök av Pusle och Mindy som inspirerade tjejerna att köra på lite extra. Vi laddar upp och laddar om inför fredagens fyspass och teambuilding!

 

Mer info om fredagen kommer i WhatsApp gruppen.


Vi ses!  ❤️🏒

Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 14/09 21:27 
Ishockeysektionen, 08/09 12:58 
Ishockeysektionen, 14/08 10:43 
Ishockeysektionen, 09/07 21:14 
Ishockeysektionen, 09/07 14:00 
Nyheter från föreningen
 
Samarbetspartners