Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järna Sportklubb
Ishockey

Välkommen till Flickor B

Vi är ett härligt gäng tjejer som spelar ishockey tillsammans!

 

Truppen

Truppen består av spelare födda 2009-2012, med huvudsakligen spelare födda 2011-2012. Vi träffas flera gånger i veckan och tränar ishockey tillsammans, där glädje och viljan att utvecklas genomsyrar våra träningar. Vid en träningstillfällen i veckan har vi möjligheten att nivåanpassa efter ålder och tränar då tillsammans med pojklagen i föreningen. Vi erbjuder också målvaktsträning med extern målvaktstränare. Övriga träningstillfällen är vi bara tjejer på isen. 

 

Nivå

Vi tillhör Södermanland och spelar poolspel i F-12 och F-14 serien. Tillsammans med Gnesta IK har vi också ett lag i F-16 serien i Stockholm syd. JSK erbjuder också ett flertal camper under loven och vi deltar på cuper med laget. Teambuilding är viktig för oss, därför träffas vi ofta utanför planen och gör andra aktiviteter! 

 

Sommartid

Under sommaren har vi off-ice träning i form av fys och v.27 har vi ett summercamp innan vi går på sommarlov för säsongen.  

 

Hos oss är alla välkomna!

Järna SK är en breddförening och hos oss är alla välkomna! Är du nyfiken på laget, på ishockey och vill träffa nya kompisar. Hör av dig!

 

Följ oss på sociala medier:

Instagram: @jsk­_flick­­_b

 

Vi ses på IP!

❤️🏒

En vecka med blandade känslor!
2023-11-27 09:31

Fler bilder (+4) >>

Gnesta IK/Järna SK mot Djurgården IF

Vi mötte ett välspelande och organiserat Djurgården på bortaplan, Djurgården bjöd oss på riktigt fin skridskoåkning och speltaktik. Vi ligger på och pressar riktigt fint de första 10 minuterna av matchen och tvingar motståndarlaget till en Time-out. Därefter hänger vi inte riktigt med. Fokus, lagandan och kämpaglöden fanns inte riktigt där hos alla spelarna denna sena torsdagskväll i Mälarhöjdens Ishall. Denna kväll fick vi tydliga indikationer på vad vi behöver jobba mer med.

 

En liten bonus var att vi under fredagskvällen går ut på is och gör ett av våra bästa träningspass under den här säsongen, med mycket känslor och tuff skridskoåkning!

 

Poolspel F-12

Ett väl genomfört poolspel av våra yngsta spelare i laget. Det var bra stämning rakt igenom samling, uppvärmning och matcher. Vi går ut på is och har riktigt roligt, spelarna bjuder oss på elegant hockey med rent spel. Positionsbyte under spelets gång, fint passningsspel och pucköverlämning bakom mål, för att inte tala om fokus och räddningar från vår grymma målvakt, de börjar också kommunicera mer på plan. Tjejerna får varandra att växa, någon provar att ta kaptensrollen och pepp från varandra får nervositet att gå över till att det ska bli roligt och spännande istället, ledarhjärtat spricker av stolthet.

 

Gnesta IK/Järna SK mot Eskilstuna Linden HC

Den här dagen var den dagen då det skulle ske, det syntes redan innan. Spelarna peppade upp inför match och levererade på plan. De gick ut och visade oss alla att de nu mer är en enad trupp, de är ett lag. De spelade hockey ”på riktigt” och levererade inte bara i ett bra passningsspel och förbättrad spelförståelse, utan även i sitt ”j-vlar anamma”. Idag var vi påkopplade från start, idag ville vi äga puck, idag ville vi kriga oss till en seger, idag ville vi visa att vi hör hemma här och vi tog individuellt ansvar på plan. Äntligen fick vi något som vi har kämpat för under två månaders tid, en seger! Vi ledare saknar näst intill ord för att beskriva känslan, stämningen och glädjen!

 

Tack till alla supportrar som kommer och hejar fram våran trupp!

 

Stort tack till alla föräldrar som jobbade hårt i sekretariatet!

 

Det finns ingen bättre teambuilding än en seger. Nu rider vi på den här känslan in i veckans träningar och blickar fram emot helgens matcher.

 

Vi ses på IP!

❤️🏒

Veckans matcher ✔️
2023-11-19 17:47
Ladda album (+9 bilder) >>
Följ oss på Instagram för fler bilder: jsk_flick_b

Gnesta IK/Järna SK mot Södertälje SK

Vi mötte ett, som vanligt, väldigt starkt SSK som imponerar med sin spelskickliga trupp, trots en stor förlust ser vi att våra spelare har utvecklats massor sedan sist. Fler tog ansvar ute på planen, höll sina positioner mycket bättre och kopplade på tävlingsdjävulen. Vi firar våra framsteg och fortsätter att jobba på vår spelidé och strategi. Vi tackar motståndarna med ett glatt humör och hade god stämning i omklädningsrummet efter matchen!

 

Poolspel F-12

Vi ledare blir riktigt imponerade av våran 12-trupp! De tar för sig ute på planen, de har självförtroende att våga testa och man ser att spelarna känner sig trygga i laget. Passningsspelet sitter bra och tempot är högt genom samtliga matcher! Bra jobbat 💪🏼

 

Poolspel F-14

Ett roligt poolspel med jämna matcher, precis som det ska vara. Truppen för dagen var något yngre, men de levererar och man ser att varje individ utvecklas och stärks på det individuella planet. Vi ledare gläds åt att spelarna vill och vågar spela mot tuffare motstånd och kämpar tillsammans som ett lag!

 

Tack till alla supportrar som kommer och hejar fram våran trupp!

 

Tack till Jenny och Jenny som var felfria i sekretariat!

 

Nu laddar vi inför nästa veckas träningar och matcher!

Vi ses på IP

❤️🏒

Gotland bjöd på mer än förväntat
2023-11-13 09:44
Ladda album (+15 bilder) >>

FREDAGEN
Ett gäng peppade men något pirriga tjejer möttes upp på Järna IP under fredagskvällen. För några var det första gången som de skulle åka färja, för andra premiär för att sova borta några nätter. Vi hade en helg fullspäckad med teambuilding och idrottande, framför oss! 

 

Det började redan på båten, de tog hand om varandra, höll en fin ton, pratade trevligt med andra idrottslag på båten och bjöd in till gemenskap. Vi ledare och ni föräldrar kan vara stolta över spelarna, som föregick med gott exempel. Något trötta anlände vi för inkvartering på vandrarhemmet. 

 

LÖRDAGEN
Lyxig frukostbuffé serverades och vi åt mysfruktost i pyjamas innan det blev dags för morgonfys, först cirkelträning i lekplats med grymma Jossan, sedan lite längre löpfys i skogen med avslutande doppboll och hinderbana. Vädret var med oss och spelarna fyllde på med syre till musklerna. 

 

På eftermiddagen tog vi oss ut till Folhammar Raukfält, med vacker solnedgång och näst intill vindfritt. Jeppe och Johan bjöd oss på Raukkunskap efter att det hade klättrats, utforskats och lekts blad raukarna. Självklart körde vi en femkamp ute i naturen med stentema, där vi satte prov på klurighet och samarbetsförmåga. Det blev en jämn kamp, där laget ”centrarna” tog hem segern! 

 

Efter det tog vi oss till ishallen där vi tillsammans kikade och i vissa fall inspirerades av matchen mellan Södertälje SK F16 - Sudrets damer.

 

När man minst anar det och på sätt som inte kan förutspås skapas det relationer, bryts konstellationer och broar bryggs, först och främst mellan tjejerna men även mellan oss ledare och mellan spelare och ledare. Det är något som aldrig slutar att förundra mig. 

SÖNDAGEN
En tidig morgon med en god men lite mer nervös frukost inför matchen mot Sudrets, det egentliga målet med resan. I samlad trupp begav vi oss till ishallen för uppvärmning och pepp inför match. Vi mötte på ett tufft motstånd på flera sätt (sannolikt var de rätt så revanchsugna efter deras andra matcher under samma helg) och vi gjorde vad vi kunde. Några tog några utvecklingskliv framåt på isen och andra uppfyllde prestationsmål som vi utmanat dom med innan och i det stora hela är vi ledare nöjda med insatsen.

 

Vi vann inte matchen mot Sudrets damer den här gången, men under helgen har vi vunnit så mycket mer i vänskap, förtroende, trygghet och glädje. Klart att vi är trötta, klart att en sån här helg har varit utmanade för oss alla, men det är petitesser i sammanhanget! 

Tack till Jonne som planerade och serverade oss fantastisk mat under helgen!


Tack till Jossan som har varit en hjälpande hand under hela resan! 

Framförallt ett stort tack till alla spelare som bjuder oss vuxna på så mycket mer glädje än vad ni vet om och förstår! 

Följ oss på Instagram: @jsk_flick_b för fler bilder och filmer! 

Vi ses på IP!

❤️🏒

Högt tempo i säsongens 2:a poolspel
2023-11-05 16:50

Ett energifyllt poolspel med högt tempo!

Grymt spelat av alla lagen som deltog och vi ledare är stolta över våra spelare som kämpade järnet idag, tillsammans som ett lag! 

 

Tack till alla föräldrar som hjälpte till på poolspelet genom att hälsa lagen välkomna, rodda i sekretariatet med klocka, musik, och mikrofon, att iordningställa och städa av planen, men framförallt genom att heja fram våra spelare till bra prestationer på isen! 


Tillsammans blir vi bättre! 
Vi ses på IP
❤️🏒

Framgång i båda helgens poolspel
2023-10-22 21:00

Framgång är något vi bygger tillsammans genom trygghet, gemenskap och glädje. Det är något som vår sportchef brukar säga och vad föreningen står för. Ett av våra mål under försäsongen var att stärka gruppdynamiken och sammanhållningen inom laget. Vi har jobbat med det på flera olika sätt och vi fortsätter att jobba på det. I helgen kunde vi skörda lite av frukten, genom framgång tillsammans som ett lag. 

 

Vi gick ut i enad trupp, vi kämpade som ett lag, vi gladdes i varandras framgång och vågade försöka utan att vara rädd för att misslyckas. 

 

Spelarna strålade och vi ledare är stolta över prestationerna och glädjen vi fick se på isen i helgen!

 

Vi ses på IP

❤️🏒

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 04/12 09:55 
Ishockeysektionen, 30/11 15:45 
Ishockeysektionen, 29/11 13:16 
Ishockeysektionen, 22/11 13:23 
Ishockeysektionen, 21/11 16:43 
Ishockeysektionen, 20/11 14:12 
Nyheter från föreningen
 
Samarbetspartners