Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järna Sportklubb
Fotboll

Välkommen till Järna SK, F-Ungdom!

Vi är ett härligt gäng på ca 30 tjejer som lirar fotboll tillsammans!

 

Truppen

Truppen består av spelare födda 2009-2011 men består huvudsakligen av spelare födda 2011. Vi tränar 3 gånger i vecka på Ljungbackens IP och har också separat målvaktsträning och individuell teknikträning för den som vill en gång i veckan. Teambuilding är viktig för oss, därför träffas vi ofta utanför planen och gör andra aktiviteter! 

 

Nivå

Vi spelar i 09/10 Sörmlandsserien , nivå blå och grön och distriktsmästerskapet för Södermanland (2010). Vi deltar i fler cuper och är alltid öppna för träningsmatcher i 9-9. Vi kan anpassa oss efter nivån lätt, medel och svår. 

 

Vintertid

Under vinterhalvåret tränar vi inomhus 2 gånger i veckan och spelar seriespel i Futsal för flickor födda 2010 samt 2011.

 

Hos oss är alla välkommen!

Är du nyfiken på laget, på fotboll och vill träffa nya kompisar, så hör av dig! 

Följ oss på sociala medier:
instagram: @jskfungdom

En resa till final!
2023-08-26 21:31

Redan i slutet av mars påbörjade vi vår resa i DM, men som alla kommer ihåg men kanske helst vill glömma, ville farbror frost stanna länge i Sverige. Efter snöfall och med endast några få plusgrader, laddade vi upp och var redo för match. Tyvärr kom ett sent återbud från Eskilstuna United och därmed vann vi matchen på WO. En stor eloge till vaktmästarna på Ljungbackens IP som ändå hade planerna redo för spel. 

 

Senare i gruppspelet under våren kunde vi genomföra våra matcher mot Skogstorp GOIF och Nykvarn SK. Där vi lyckades vi gör många mål framåt och hålla nollan bakåt och därmed plockade vi 9 raka poäng. En hel sommar fick vi vänta innan vi kunde spela sista matchen i gruppspelet mot IK Viljan. Tack vare vårt fina resultat tidigare i gruppspelet, så hade vi råd att förlora matchen med max fyra mål och ändå knipa en finalplats. Vi förlorade med 1 mål och var därmed klara för final i Södermanlands distriktsmästerskap! 

 

Hittills under säsongen som varit, har tjejerna utvecklat sitt spel, bollteknik, blivit tryggare i olika matchsituationer och vår spelidé börjar ta fart på riktigt. Ett roligt inslag är att varje gruppspelsmatch avslutas med straffläggning. Något som kan vara avgörande för att undvika lottning till final, men som vi har sett som ett tillfälle att lära och öva. Vi ledare ser fram emot den fortsatta höstsäsongen och hoppas att utvecklingen håller i sig.

 

Finalen då? 

Något nervösa men ändå peppade, samlades laget på Orrliden IP. Med en god stämning lämnar vi omklädningsrummet. Vi värmer upp och peppar varandra med positiva ord och glädje. Det är en jämn match och spelarna gör ett riktigt fint jobb på planen. Trots att bollen oftast är på rätt planhalva för oss och dubbla stolpträffar, så försvarar sig IK viljan riktigt bra och vi förlorade med 1-2. Något besvikna tackade vi IK Viljan för matchen. Vi förlorade finalen, men man måste också komma ihåg hela resan och vi vann faktiskt ett silver!  

 

Vi ledare är grymt imponerade över vårt unga lag som tog sig så långt som till final, de visar upp fantastiskt fin fotboll och vi ser redan fram emot nästa års DM spel. Då kommer vi nog vara lite extra hungriga efter det där guldet som dinglade framför näsan på oss idag!  

 

Tack till alla föräldrar och supportrar som har stöttat laget hela vägen! 

Heja fram Sverige!
2023-08-14 10:11

Hur roligt är det inte med alla bilder och artiklar i sociala medier där det strålar av glädje, fotboll och blå-gula färger! 

 

Vi ses i kiosken klockan 9:30 med mysfrukost framför matchen som börjar klockan 10:00! 

Tillsammans hejar vi fram Sveriges tjejer! 

 

Svara på kallelsen så vi kan beräkna hur många mackor som går åt! 

 

Vi ses på IP! 

❤️⚽️

Dalecarlia Cup
2023-07-06 20:03

Efter några dagar hemma har vi hunnit landa och tagit in alla intryck och upplevelser från Dalecarlia. Vilken fotbollsfest! Superbra arrangemang och mycket flexibel personal som var otroligt tillmötesgående, oavsett önskemål från vår sida, gjorde vår vistelse väldigt bra. Stort tack till framförallt Christoffer Lantz och Cupgeneral Johanna.

 

När vi kom hem så upptäckte vi snabbt hur mycket skönare det är att sova i sin egen säng efter 4 nätter på luftmadrass i skolsal. Vissa saker insåg vi inte innan att det skulle bli en utmaning som t ex ett snabbt tågbyte med väldigt många för stora/tunga resväskor eller ett par glömda fotbollsskor på bussen på väg från match, resväska som gick sönder mm.

 

Men trots långa dagar (oftast 07-00) med full fart där man ska hinna med måltider, spela matcher, planera och förbereda morgondagen, handtvätta och torka matchkläder och för att sen gå på discot så måste vi ändå säga att vi ledare är lyckligt lottade som får uppleva detta på nära håll med all glädje och positiv energi som dessa ungdomar kan åstadkomma. Helt underbart!

 

Vi spelade matcher i 30 gradig värme. vi spelade i spöregn och allt däremellan. Vi kämpade tillsammans på plan, vann och förlorade som ett lag.

 

Vi är otroligt tacksamma för denna upplevelse vilket gett både spelare men också ledare en grym start på sommaren.

 

Tack Dalecarlia och tack alla lag som vi mötte på och utanför planen. Otroligt fina matcher och bra stämning överlag, vilka fina minnen vi tar med oss.

 

Själva cupen gick också bra spelmässigt, i 9 mot 9 serien slutade vi på 13 plats av många lag från hela Sverige och några från utlandet och i 7 mot 7 serien så vann vi 5 av 7 matcher.

 

Vi ledare är otroligt stolta över vad det här gänget åstadkommit i Borlänge under förra veckan!

 

 

//Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Samarbetspartners