Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järna Sportklubb
Ishockey

Månadsbrev sportchef ishockeysektionen november
2023-11-14 14:13

Månadsbrev sportchef ishockeysektionen november

 

Öppenhet och tillit
Det finns olika teorier om relationsbyggande. En bra sådan är trygghetsspiralen som bygger på öppenhet och tillit. Där öppenheten är något vi kan styra över och är valbart medan tillit beskriver tillståndet i relationen mellan människor. Via öppenhet så kan vi skapa förutsättningar för tillit. Väljer vi aktivt att vara öppna så skapar det förutsättningar för en positiv spiral som leder till mer tillit och än mer öppenhet. Detta tror jag vi alla ibland behöver påminna oss om, och är en av grundorsakerna till att jag numera ska försöka skriva återkommande månadsbrev med öppenhet om vår verksamhet.

 

Camputskott
Höstlovscampen genomfördes med 74 deltagare, superroligt! Vi upplever att mycket var positivt men att vi har en del förbättringsåtgärder till de kommande camperna. Därför togs beslut i styrelsen att tillsätta ett camputskott där vi som är med ska vidareutveckla upplägget. Har ni tankar och funderingar som ni vill att vi tar med oss till kommande camper? Maila mig så tar vi upp det!

 

Jullovscamp
Som ni kanske redan sett så planerar vi att genomföra jullovscampen 3-5 januari 2024. Det är onsdag-fredag v1. Vi hoppas så många som möjligt internt och externt vill delta. Precis som tidigare punkten tog upp så jobbar vi med att utveckla upplägget till denna camp. Vi ska försöka bli det bästa och mest naturliga valet för spelare som vill gå på camper under sina lov. Framför allt vill vi att våra egna spelare ska uppleva vår verksamhet så positiv att man även under loven vill vidareutveckla sig inom föreningen med nya infallsvinklar. Naturligtvis ska denna positivitet internt skapa nyfikenhet och anmälningar utifrån också. Glöm inte att spara dessa datum och anmäla er när det kommer ut!

 

Sportgruppen
Sportgruppen är framtagen för att enskilda åsikter inte ska bli de viktigaste utan de viktigaste är föreningens gemensamma åsikter. Här tar vi upp det som sker i den dagliga verksamheten, summerar olika möten, vad som planeras, vilka dokument vi har, istider och annat. Gruppen är utsedd av styrelsen och har personer från olika delar av vår verksamhet för att samla in en bra bild över vart vi är och vart vi önskar gå framåt. Har ni som ledare, spelare eller föräldrar något ni vill att vi tar upp? Maila mig med rubriken ”sportgruppen” så lyfter vi er fråga på det efterföljande mötet. Tillsammans blir vi bättre!

 

Marknadsföring / kommunikation
Två väldigt viktiga delar för att fortsätta utvecklas som förening är marknadsföring samt kommunikation. Järna SK som helhet behöver bli starkare och bättre, ett arbete som pågår. Sektionen behöver även bli bättre. Utvecklandet av strategier för marknadsföring och kommunikation är centralt. Detta är något vi söker hjälp med! Jobbar du eller känner du någon som jobbar med detta och vill bidra med expertisen? Hör av dig!

 

Sociala medier / hemsidan
En del i marknadsföring och kommunikation är våra sociala medier och vår hemsida. Här pågår ett jobb men det behöver bli bättre. Ni kanske redan nu märkt en större aktivitet i dessa forum, det är en del av det arbete som pågår. För att nå ut till människor även utanför vår verksamhet så behöver detta arbete utvecklas än mer. Vi behöver tillsammans få ut relevant information och intressanta nyheter. Även här får ni gärna bidra, det går bra att maila mig med saker vi skulle kunna lägga upp. Men det går såklart även bra om man vill vara med och lägga upp saker. Oavsett vad så hör av er!

 

Tur / struktur
Jag är av åsikten att idrottsrörelsen allt för mycket lutar sig tillbaka på tur. Vi jobbar inte lika mycket med struktur, uppföljning med stöd av forskningen som vi borde göra. Vi har en av världens bästa skolmiljöer där forskning och strukturer gjort den extremt framgångsrik. Om vi blir bättre på att skapa struktur och uppföljning med stöd av forskningen så kommer strukturen leda till framgång - precis som för skolorna. Om vi jobbar med tankemodellen ”struktur inte bara tur” så tar vi snabbt steg framåt. Tur är något vi kanske inte alla gånger förtjänar, men med en bra struktur så kan vi i stället ha så lite tur som möjligt och nå ännu större framgångar utan tur som en viktig faktor.
”Jag vet inget om tur. Bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” -Ingemar Stenmark

Här är vårt kompetensnätverk helt avgörande. De kan bidra med dessa saker från sina yrkesroller vid sidan om idrotten. Tack till er som bidrar för att ta oss framåt i dessa frågor! Tillsammans gör vi idrotten bättre för alla våra utövare.

 

Mindset / ledarskap / forskning
Ledarskap och dess påverkan tillsammans med kärnidrotten är det som driver och intresserar mig. Jag tycker det är superintressant att få jobba med båda dessa frågor i mitt yrke.

Vi vet via forskningen att vårt mindset påverkar oss i vårt ledarskap. Vi vet att vi tappar spelare när vi skiftar fokus från prestation till resultat. Vi vet att det centrala är att sätta människan i fokus. Vi vet att en av det viktigaste uppgifterna vi ledare har är att skapa trygga relationer med varje spelare. Vi vet att glädjen till idrotten är helt avgörande.

Detta vet vi via forskningen, hur gör vi detta till vårt naturliga ledarskap?

En förkortad artikel som avslutande tankeställare för er som likt mig gillar ledarskap,
https://www.idrottsforskning.se/ledarstilen-som-far-ungdomar-att-vaxa/

 

Tillsammans kan vi göra skillnad!
”Nobody cares how much you know until they know how much you care” – Theodore Roosevelt

Jimmy Wedberg
Sportchef Järna ishockey


Nyhetsarkiv
Match ikväll 19.302024-03-19 18:35
Kvalmatch ikväll 19.302024-03-18 12:10
Sportlovscamp!2024-02-09 15:41
Dammatch ikväll 19.302024-01-25 15:54
Vårcuper 20242024-01-15 14:06
Info för jullovscampen2023-12-21 15:21
Intern ledarutbildning2023-12-11 10:30
Jullovscamp 3-5 januari2023-11-20 14:12
Plantskolan Järna SK2023-11-13 13:14
Jullovscamp 3-5 januari2023-11-08 15:39
J20-match ikväll 19.302023-11-08 14:56
Höstlovscamp 20232023-10-12 16:52
Fysio2023-09-14 21:27
VILL DU DÖMA HOCKEY?2023-09-08 12:58
 
Samarbetspartners