Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järna Sportklubb
Ishockey

Månadsbrev sportchef ishockeysektionen oktober
2023-10-24 16:07

Månadsbrev sportchef ishockeysektionen oktober

 

Månadsbrev
Redan när jag tillträdde för drygt tre år sedan hade jag med i tankarna att ett månadsbrev kunde vara ett bra sätt att kommunicera utåt. Vi hade uppe dialogen under mitt första år att starta det men av olika anledningar blev det aldrig av. Men nu innan oktober blir november 2023 tänkte jag köra ett första månadsbrev.

Min roll som sportchef
Vi kan börja med att titta på min roll och dess förändring under åren som varit.

Första året var jag med alla lagen på is måndag-fredag inom ungdom/juniorsektionerna. Det är där jag personligen älskar att vara, på is. Där kan jag bidra med individuell coachning av spelare och skapa konstruktiva dialoger med våra ledare om hur vi kan tackla olika utmaningar som sker. Men det vi såg var avsaknaden av struktur för att stötta ledarna utöver det jag kunde ge med min närvaro.

Därav påbörjades ett arbete för att skapa struktur och arbetsmetoder som inte är bundna till en person utan mer hållbara över längre tid och där enskilda personer inte driver det utan vi tillsammans kan driva det framåt. Detta arbete pågår för fullt och utvecklas för varje säsong som går via de dialoger som uppstår internt. Väldigt roligt med denna utveckling som vi tillsammans genomför! Här lägger jag stor tid för att vi tillsammans ska bli starka och kunna jobba ihop. Mer om vad vi jobbar med just nu kommer längre ner i texten.

Så mitt arbete nu under starten av år fyra är mycket mer administrativt och strategiskt för framtiden än första året. Till för och nackdelar. Planen är att framöver mer kunna göra båda delarna för att skapa än bättre förutsättningar.

Gemenskap
Något jag känner stor glädje och stolthet över i vår klubb är den fantastiska gemenskap som finns mellan lag, ledare och spelare. Det är få klubbar som har den typen av stämning och den typen av gemenskap som vi har, det ska vi vara glada och stolta över! Det vill jag verkligen trycka på och belysa!

Nycklar
För att bli framgångsrika behöver vi bli fler spelare. Vi behöver behålla de nya vi rekryterar och vi behöver stimulera och behålla de spelare vi redan har. Det är den enkla sanningen. Här lägger vi och behöver lägga än mer tid för att vi ska bli riktigt starka. För att lyckas med detta har vi olika strategier och arbeten som pågår. Men det allra viktigaste verktyget är alla våra medlemmar som bidrar till att sprida vårt rykte och säkerställa att vi har en bra verksamhet - om alla gör något litet så blir det väldigt stort tillsammans!

Höstlovscamp
En av sakerna som är allra närmst inpå och som vi jobbar med är vår kommande höstlovscamp kommande vecka. Vi kom av olika orsaker sent ut med infon om campen men trots det fyller vi på bra med spelare som kommer delta, superroligt!

Vi tror och hoppas att lite nya idéer och upplägg ska utveckla vår campverksamhet ytterligare. Vi ser även förbättringspotential framöver som ligger med i planeringen. Vi vill naturligtvis att våra barn och ungdomar i Järna ska känna att de får en bra och rolig camp på hemmaplan och inte behöva åka i väg på andra camper. Vi får även in anmälningar utifrån vilket vi över tid hoppas ökar ytterligare trots stort utbud med camper att välja mellan.

Nätverk med människor
En extrem förmån i min roll är att jag får möta väldigt många duktiga människor som jobbar med annat än ishockey. Det är väldigt utvecklande att ta del av er kunskap. Vi har pedagoger, rektorer, chefer osv som bidrar med många bra saker i olika forum. Jag känner varje gång att det är spännande att ta del av detta för att sedan sätta ihop det i vår paketering som klubb. Jag har skrivit det tidigare men värt att ta upp, känner du att du vill vara med och bidra så hör av dig!

Vi har stor hjälp av nätverket som består av människor i andra yrkesroller men även människor med extremt hög hockeykunskap som är med och bidrar. Vi får stor hjälp av alla dessa människor att skapa struktur, ledarskapsprogram och utbildningsmaterial med mera.

Allt vi gör inom föreningen är egentligen bara något bra vi tagit från andra som gjort det tidigare och satt ihop det till vår egen paketering. Istället för att vi själva ska experimentera med era barn så tar vi det som fungerar på andra ställen och skapar vår egen modell av det. Steal with pride!

Ledarskapsprogram
Vi har sedan förra säsongen satt i gång med egna utbildningar inom sektionen. Där vi internt har möjlighet att skapa en ledarskapsprofil för oss i Järna. Vi vet att ledarna är det allra viktigaste i vår verksamhet, utan dessa så stannar allt. Med bra ledare som vi konstant utbildar internt och externt så är vi säkra att vår verksamhet kommer växa sig än starkare. Fortsätt göra det fantastiska jobb ni gör!

I denna ledarskapspaketering får vi stor hjälp av vårt nätverk med människor som bidrar. Utvecklingen av ledarskapsprogrammet pågår för fullt och vi har spännande projekt och delar framför oss.

Visioner
För att förtydliga riktningen vart vi vill och vad vi jobbar med så tog vi fram visionerna för sektionen. Detta med grund från den vision som huvudstyrelsen tagit fram och beslutat om. Vi vill att det ska vara visuellt enkelt att se vart vi vill och vad vi jobbar mot.

I visionerna finns som exempel ledarskapet, där vi vill jobba med ett salutogent förhållningssätt. Det innebär att vi lyfter det positiva i mycket högre grad än vi lyfter det vi vill korrigera. Forskning är väldigt tydlig med att detta är stimulerande för utveckling och välmående. Vill vi stimulera individernas inre driv/motivation så är detta vägen att gå. För att lyckas med denna vision så jobbar vi mycket med ledarskapsprogrammet som tidigare nämnt.

Avslutande text att fundera på
Benjamin Bloom, en framstående psykolog och forskare, undersökte 120 enastående framgångsrika personer. Det var konsertpianister, skulptörer, olympiska simmare, tennisspelare i världsklass, matematiker och neurologforskare. De flesta var ganska medelmåttiga som barn och visade ingen tydlig talang förrän de började öva på allvar. Inte ens i tonåren kunde man vanligtvis förutspå deras framtida prestationer utifrån deras aktuella förmåga. Bara deras fortsatta motivation och engagemang, tillsammans med deras nätverk, tog dem till toppen.
Från boken Mindset, Du blir vad du tänker. Carol S. Dweck.

 


Finns massor att skriva men vi nöjer oss här denna gång.
Låt oss tillsammans skapa framgång genom ett positivt mindset, på återseende!

Jimmy Wedberg
Sportchef Järna ishockey


Nyhetsarkiv
Sportlovscamp!2024-02-09 15:41
Dammatch ikväll 19.302024-01-25 15:54
Vårcuper 20242024-01-15 14:06
Info för jullovscampen2023-12-21 15:21
Intern ledarutbildning2023-12-11 10:30
Jullovscamp 3-5 januari2023-11-20 14:12
Plantskolan Järna SK2023-11-13 13:14
Jullovscamp 3-5 januari2023-11-08 15:39
J20-match ikväll 19.302023-11-08 14:56
Höstlovscamp 20232023-10-12 16:52
Fysio2023-09-14 21:27
VILL DU DÖMA HOCKEY?2023-09-08 12:58
 
Samarbetspartners