Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järna Sportklubb
Fotboll

Nyhetsbrev November
2023-11-01 22:48

Nu har vi kommit in i November och många lag har haft eller ska snart ha avslutning. 25/11 har vi vår traditionella ledaravslutning på Kallfors Kök. Vi gör detta varje år för att vi tycker det är så viktigt att uppmärksamma våra duktiga ledare vi har inom JSK Fotboll. 

Vi inom fotbollen i JSK har en vision som alla våra aktiviteter grupper och ledare ska driva mot.

”JSK Fotboll ska erbjuda Södermanlands bästa individuella utvecklingsmöjligheter för alla för alltid”

Det innebär bl.a. att se individen och utveckla denne i träningar och matcher på rätt nivå och mot lagom utmanande motstånd. Vi skapar trygga miljöer där det är ok att både lyckas och misslyckas.

 

Värdegrundsarbete
Föreningen arbetar tillsammans med RF/SISU på att sprida information och den värdegrund som årsmötet fattade beslut om i mars och få värdegrunden att genomsyra all vår verksamhet. Ett första steg är tre stycken workshops där alla ledare bjudits in. En av dessa är genomförd, övriga två kommer att genomföras den 15:e och 16:e november.

 

Rörelsecenter
Föreningen är på gång med inflyttningen i rörelsecenter. Visst material har levererats och en större mängd ytterligare material kommer under oktober och november. Hittills har ishockeyn och våran Sh’Bam grupp börjat använda delar av rörelsecenter. Planen framåt är att ett bokningssystem kommer införas, lagledarna för respektive lag kommer kunna boka tider i rörelsecenter och den verksamhet som bedrivs ska vara ledarledd.

 

Hur har säsongen varit då?
Seniorer
Vi fick en tuff start men sen en riktigt bra utveckling under året. Vi slutade 4:a i serien men slog alla lag i någon av matcherna. Teknisk fotboll med mycket bollinnehav är det vi försöker få till och som vi tycker att vi utvecklade mer och mer under året. Vi är också otroligt glad att se den kontakt killarna i A-laget har med övriga aktiva i ungdomslagen. Flera har varit ledare på olika camper under året vilket är superkul för alla barn och unga.

 

Ungdom
Här kan vi skriva hur mycket som helst men det vi vill lyfta fram är glädje och utveckling. Genom sportchef Rein och alla ledare så skapar vi en utvecklingsmiljö med en idé från Fotbollslek till A-lag. Men glädjen är grunden i att utvecklas. Bland skottövningar, passningskvadrater, teknikbanor finns det också plats för många lekar, stafetter m.m.
I vinter kommer vi jobba fram en nyhet inom tjejverksamheten. Vi skapar träningar i spelformsgrupper och tanken med det är att det ska gå bättre att nivåanpassa och utmana alla tjejer på rätt nivå i och med att det blir fler tjejer på dessa träningar. Vi är en breddförening och det innebär plats och anpassning för både topp och bredd.
Vi har växt i antal aktiva under året och det är så skoj men vi har plats för fler så vi satsar vidare.

 

JSK:s Cuper
Vi har nu kommit igång med vår-cup och höst-cup som återkommande inslag. Tack till er alla föräldrar och ledare som gör detta möjligt. I början av Oktober så hade vi glädjen att välkomna ca 40 lag under två dagar till Järna IP. Vi tror att det är en fantastisk chans att bjuda alla våra unga på fotbollsglädje på hemmaplan och få testa på det här med tävling också.

 

JSK:s Camper
Höstlovscampen är nu avslutad och med det den sista campen för året. Det är inte enbart fotbollsutveckling som är syftet med camperna utan också att bygga kamratskap mellan alla barn och unga som älskar fotboll. Vi ser att barnen hittar kompisar mellan lagen men också mellan föreningar då vi har öppet för alla att delta på våra camper. Vi kör våra camper på loven vilket gör att barnen har något annat att göra än att sitta stilla hemma.

 

Start av Fotbollslek och nya lag för våra yngsta.
Vi startar upp nya lag för spelare födda 2018 nästa vår. Anmäl er till Fotbollslek eller lagen redan nu för att inte missa någon info.

Anmälan Fotbollslek 2024>>

Anmälan Flickor 2018>>

Anmälan Pojkar 2018>>

Har ni barn i den åldern eller känner andra, välkomna att prova och tipsa gärna andra.

 

Vill du eller någon i din närhet hjälpa till i våran verksamhet ?

Fotbollssektionen växer och det ideella åtagandet som ledare i olika roller har aldrig varit större. Med 350 aktiva ungdomar bidrar vi till ett tryggare samhälle med fokus på rörelse och samhörighet. Men vi behöver fortfarande flera ledare i verksamheten. Ledartäthet är en grundläggande framgångsfaktor för att skapa positiva miljöer i alla våra lag.  

Känner du någon före detta ledare som vill komma tillbaka, ungdom som vill satsa på ledarutveckling eller en pensionär som vill bidra i föreningslivet? Vi behöver alltid support av alla dess slag, allt från materialare i ungdomslag, hjälptränare i juniorlag eller medlemmar i styrelsen mm. 

Hör mer en gärna av er till fotboll@jarnask.se så hjälper vi till att fixa resten ! Allt gott och tack för ett fantastiskt år!

Live it – Love it – Play it


Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev November2023-11-01 22:48
Naturgräs avstängt2023-10-27 12:13
Serievinst för U16!2023-10-09 14:49
JSK-dagen 16/92023-09-13 17:11
Hemmamatch Herrar Div 62023-09-04 09:11
JSK Höst-cup 7-8/102023-09-03 14:45
JSK-dagen 16/92023-08-29 16:01
Höstcup 7-8/102023-07-06 16:03
 
Samarbetspartners